Meny #1        450    :-

Förrätt

”Tartar på Hjort från Hjortkvarn”
Med Kalix löjrom, syrad grädde, smörbrynta kantareller,
picklad silverlök, frasig svartrot, röd harsyra & olja på En.

150:-

Varmrätt

”Rågbergsmjölad vättern abborre”
”Brandade” på sunside potatis & rökt torskslag,
lätt skum på fiskvelouté, frasig pepparrot,
forellrom, blomkrasse, gräslöks salsa verde
& ångad romanesco

270:-

Dessert

”Tonka & saffransglass”
Med sesamspongecake, havtorncoulis, rostade sesamfrön,
chokladsnö med sesamolja & picklade nashipäron

120:-

Meny #2       475:-

Förrätt

”Pumpsoppa på morot & apelsin”
Med rökt laxrom, friterad gulbeta, rödbetsskum,
kavringskris & färskost.
135:-

Varmrätt

”Smörstekt svensk ryggbiff”
med sunrise ”shoestrings”, oxsvansreduktion,
nykärnat ramslökssmör & säsongens kål,
samt palsternackspuré med vit tryffel.

275:-

Dessert

”Valrhonabavaroise”
Fylld med päronkräm, xantésabayonne,
blodapelsinsorbet, chokladsnö med rökt valnöt,
& apelsinmarmelad.

120:-

Meny #3      435:-

Förrätt

”Pilgrimsmussla”
Med sotat lökpulver, friterad jordärtsskocka, blomkålspuré,
syrade betor, confiterad äggula
& syrlig brunoise.
150:-

Varmrätt

”Tempranillo brässerad svensk oxkind”
serveras med mandelpotatispuré med märg & brynt smör,
kraftigt reducerad oxsky, sherry picklade skogschampinjoner,
knaprigt rökt fläsk, råsockerstekta plommon och skum
på karljohansvamp.

 265:-

Dessert

”Äppelterrine”
med kanel och stjärnanis, syrlig vaniljkräm, äppelcurd, mördegschips, havrefras och kanelsnö.

110:-

Meny 4#  375:-  (VEG)

Förrätt

”Gårdsägg från Berga gård  2.0 ”
Med gravad äggula, citronskum, smörbrynta kantareller, potatischips smaksatta med tryffel,
picklad silverlök, krondillsolja & torkad dill.

125:-

Varmrätt

”Krokett fylld med portabello & kikärtor”
Serveras med krämig svamprisotto, buljongreduktion på
pumpa, picklade gulbetor samt syrad fänkålscrudité.

200:-

Dessert

”Valfri dessert”
Välj fritt mellan de desserter som finns i sortimentet.

Med reservation för ändringar.